Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

4. Redovna Skupština Medžlisa islamske zajednice Janja

Danas je u prostorijama Omladinskog centra u Janji održana 4. redovna Skupština Medžlisa u ovom sazivu.

Skupštinom je i ove godine predsjedavao g. Bektić Sanel.

Nakon što je Kemal ef. Gutić proučio odlomak iz Kur'ana, pristupilo se prezentovanju i usvajanju izvještaja: Administrativno- pravne službe, Vjersko – prosvjetne službe te je podnešen finansijski izvještaj i planirani budžet za 2018.g.

Izvještaje su podnijeli: Omer ef. Camić – Glavni imam, Medinić Azra – knjigovođa i Predsjednik Medžlisa- H. Husejn Camić. Uz konstruktivne prijedloge, svi izvještaji, kao i planovi su jednoglasno usvojeni.

Možemo reći da je iza nas jedna uspješna godina te se nadamo da će i ova, kao i naredne biti još bolje.

Posebno smo se osvrnuli na aktivnosti koje se tiču unaprjeđenja Vakufa. Članovi skupštine su dali punu podršku za intenzivnije pripreme kako bismo realizovali projekat izgradnje Edukativno -sportskog centra na Staroj Janji, gdje će uz Allahovu pomoć i podršku naših džematlija i Institucija biti smješten Mektebski centar, Obdanište, te tereni za sport i rekreaciju.

M. Cifrić

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh