Ebu-Musa el-E'ari, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Zaista, Allah, d.š., drži Svoju ruku ispruženom tokom cijele noći, primajući pokajanja onih koji su danju griješili, a danju pruža ruku, primajući pokajanja onih koji su noću griješili, sve dok sunce ne izađe sa zapada - kao jedan od predznaka kraja ovoga svijeta.
Hadis bilježi: Muslim

Autobus Prijateljstva u Janji

Mubarek mjesec Ramazan u Janji je ispunjen aktivnostima, a uljepšali su ga i učenici Behram-begove medrese iz Tuzle, koji su nas zijaretili u nedjelju 27. maja 2018. godine u okviru projekta Autobus prijateljstva.

Autobus prijateljstva zajednički je, tradicionalni ramazanski projekat Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog i Behram-begove medrese. Tuzlanske medreslije, predvođene profesorom Hfz Kapo Abdullahom prisustvovale su iftaru ispred Atik džamije, koji je organizirala i pripremila Mreža mladih MIZ Janja.  Nakon iftara i akšam namaza,  učenici Medrese su izveli prigodan ramazanski program, izvođenjem ilahija i učenjem Kur'ana.

Mladima i prisutnim džematlijama se obratio uvaženi Hfz Kapo Abdullah, te je u svom obraćanju posebno podvukao važnost sticanja prijateljstva sa cestitim osobama. Hfz je naveo i negativan primjer prijateljstva.

Omladinsko druženje je nastavljeno poslije Teravih namaza u ugodnom razgovoru, druženju i učenju ilahija.

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh