Enes, r.a., prenosi od Allahova Poslanika, s.a.v.s., da je Allah, d.š., rekao: Ukoliko Ja nekog od Svojih robova iskušam oduzimanjem njegovog vida, pa se strpi - i ne rekne radi toga nita loše, to ću mu nadoknaditi Džennetom.
Hadis bilježi: Buhari

Budimo humani, pomozimo svoje komšije

 

U najvećoj bošnjačkoj zajednici u manjem BH entitetu, u Janji, realizovana je po 10. put humanitarna akcija pod nazivom: “Budimo humani, pomozimo svoje komšije”, dana 02.02.2019.g. Humanitarnu aktivnost organizuju učenici JU O.Š. Meša Selimović iz Janje, sa svojim vjeroučiteljem prof. Baćevac Samirom. Naime, i ove godine ovi vrijedni mališani su u okviru sekcije islamske vjeronauke “Humanost na djelu” u ovoj školi tokom mjeseca januara prikupili novac za koji su kupili namirnice za svoje socijalno potrebne komšije u Janji.  Obezbijeđeno je 82 paketa namirnica i 40 vreća brašna.

Ovim putem se zahvaljuju svima koji su dali svoj prilog i pomogli da ova akcija bude uspješna i da dođe do krajnjih korisnika u ovim hladnim zimskim danima. “Ovo je naš skromni doprinos kako bismo unijeli bar malo radosti u domove naših ugroženih komšija”, riječi su učenice Amre Sinanović, jedne od vrijednih učenica učesnika ovogodišnje humane akcije. Aferim omladino!

Bacevac S.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh