Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik – prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari.
(Muslim)

Dodjela svjedočanstava polaznicima mektebske nastave

Dodjela svjedočanstava polaznicima mektebske nastave

Dana, 26.05.2016. god., dodijeljena su svjedočanstva polaznicima mektebske nastave. Ovim povodom Kemal ef. Gutić je rekao: “Prije svega ovo je veliki dan za našu djecu kao i za njihove roditelje i džemat . Jer, smatramo da je naša sredina dodatno oplemenjena onima koji vole svoj din, koji uče o svojoj vjeri i koji uče Kur’an. Moram biti neskroman i kazati da je za nas koji smo ih učili, to je ono u što se uzdamo kao nagradu kada se susretnemo sa Gospodarom.
Također Kemal ef. podsjeća roditelje da je na današnjem vremenu prioritet odgoj djece i preuzeti emanet prema našoj djeci za koju ćemo biti pitani.
U radu sa djecom su uključena tri muallima Omer, ef. Camić, Kemal ef. Gutić i Sadik ef. Đezić, te muallima Fatima Mulasalihović.

Koristimo priliku da čestitamo polaznicima na stečenom znanju.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh