Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Allah, d.š., veli: Nema druge nagrade za Mog roba mu'mina kojem Ja usmrtim njegovu voljenu osobu na ovome svijetu - njegovo dijete, pa se on - nadajući se nagradi - strpi na tom gubitku, osim Dženneta.
Hadis bilježi: Buhari

Kreativnošću ka perfekciji

Kreativnošću ka perfekciji

“Kreativnošću ka perfekciji” naziv je predavanja koje je, u četvrtak 10. decembra 2015. godine, u Atik čaršijskoj džamiji održao zamjenik Muftije tuzlanskog, dr Sead-ef. Seljubac, na seminaru za imame posvećenom unapređenju mektebske nastave, a u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Janja.

Seminaru su prisustvovali glavni imami i imami Medžlisa Islamske zajednice Janja i Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina. Uvodnu i pozdravnu riječ imao je hadži Ahmet Gruhonjić, predsjednik Izvršnog odbora MIZ Janja.

Dr Sead-ef. Seljubac pomoćnik je Muftije tuzlanskog za vjersko djelovanje i obrazovanje, a njegovo predavanje održano je na osnovu dogovora i planova rada Muftijstva tuzlanskog i dva medžlisa Islamske zajednice na sjeveroistoku BiH.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh