Svakom čovjeku određeno je da svakog dana u kojem Sunce izađe podijeli sadaku. Ashabi rekoše: Allahov Poslaniče, odakle nama da udjeljujemo sadaku!? Poslanik odgovori: Zaista je puno dženetskih vrata; tesbih, tekbir, tahmid, naređivanje dobra i odvraćanje od zla, uklanjanje prepreka s puta, urazumiti gluha, uputiti slijepa, ispuniti potrebu potrebitom, žurno utješiti ucviljenog i žalosnog i čvrsto stati uz potlačenog. Sve je to sadaka od tebe za tebe.
(Ibn Hibban)

Mladi MIZ Janja na iftaru U Brčkom

Mladi MIZ Janja su se odazvali na poziv iz Brčkog, te prisustvovali kulturno- vjerskom programu i velikom iftaru za vjernice i vjernike u srijedu, 15. maja 2019.g.

Brčanska humanitarna asocijacija „Od sebe za druge“, je ispred Bijele džamije organizovala kolektivni iftar u povodu mjeseca ramazana za 850 osoba.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Brčko Mustafa Gobeljić rekao je da je okupljanje još jedan dokaz da mjesec ramazan shvatamo ne samo kao približavanje dragom Bogu, već i približavanje jedni drugima.

Prisutni postači i gosti su imali priliku uživati u izvedbama ilahija i pjesama: Armina Muzaferije, hafiza Aziza Alilija, hora Mošus, Kukuljević Senada…

Teravih namaz je imamio hafiz Aziz Alili, te se obratio prisutnima prigodnim nasihatima.

Pored velikog broja građana sinoćnjem iftaru su prisustvovali i predsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko Esed Kadrić i Ivica Filipović i gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh