Ebu-Hurejre, r.a., prenosi od Allahovog Poslanika, s.a.v.s., da je rekao: Tako mi Allaha, ja zatražim oprost od Allaha, d.š., i obratim Mu se tevbom više od sedamdeset puta dnevno.
Hadis bilježi: Buhari

Obilježavanje 6. godišnjice otvaranja šehidskog spomen obilježja u Janji

U okviru obilježavanja godišnjice stradanja Bošnjaka Janje i Bijeljine u proteklom odbrambenom ratu, u subotu 13. Aprila, obilježena je 6. godišnjica od podizanja Spomen obilježja šehidima i civilnim žrvama rata iz Janje. Program je počeo obilaskom bivšeg logora “Batković”. Stanovništvu iz Janje se i ove godine pridružila grupa bošnjaka – logoraša u “Batkoviću” iz Sanskog Mosta, Ključa, Prijedora, Kozarca, Kalesije i Vlasenice.

Program je nastavljen u Atik džamiji, učenjem tevhida pred duše svih šehida, te obraćanjem predstavnika: Demobilisanih boraca – Mulamustafić Vahidin, predsjednik Saveza logoraša BiH – Mešković Jasmin, te izaslanik Muftije tuzlanskog – Osman-ef. Kavazović.

Na kraju programa najmlađi stanovnici Janje, polaznici Mekteba, su simbolično u rijeku Janju bacili 74 ruže.

Organizatori obilježavanja godišnjice stradanja Bošnjaka Janje i Bijeljine i ove godine su Medžlis IZ Janja, Udruženje demobilisanih boraca Bijeljina-Janja i Udruženje logoraša Bijeljina-Janja.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh