Od Ebu Hurejre r.a. se prenosi da je Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem rekao: Pogledajte u one koji su niži od vas, a ne u one koji su viši od vas, to je najbolji način da izbjegnete omalovažavanje Allahove blagodati prema vama.

Obilježena 11. godišnjica smrti Alije Izetbegovića

Obilježena 11. godišnjica smrti Alije Izetbegovića

Jedanaesta godišnjica smrti prvog predsjednika demokratske Bosne i Hercegovine i prvog predsjednika Stranke demokratske akcije Alije Izetbegovića obilježena je danas na šehidskom mezarju Kovači, gdje je odata počast rahmetli Izetbegoviću i svim šehidima i poginulim borcima.
Prigodnim riječima prisutnima se obratio potpredsjednik SDA Šefik Džaferović koji je, između ostalog, kazao da je „Alija Izetbegović bio naš vrhovni komandat, naš uzor i učitelj, naš vođa u sudbonosnom vremenu borbe za opstanak bošnjačkog naroda i države BiH.
Spomenik Alija

“Svoj životni put prošao je časno i uspravno, a na tom put vodila ga je vjera u Boga i stalna težnja za ljudskom slobodom, pravednošću i dostojanstvom”, kazao je Džaferović.

Cvijeće na Izetbegovićev mezar položili su članovi porodice, predstavnik Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je bio odsustan, delegacija Stranke demokratske akcije, ambasadori Republike Turske i Republike Iran u BiH te brojne druge delegacije.

Održan je i vjerski dio obilježavanja godišnjice.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh