Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Zaista, Allah ne gleda u vaša tijela, niti u vaše likove, nego gleda u vaa srca i vaša djela.
Hadis bilježi: Muslim

Obilježena 27. godišnjica zločina u Sanskom Mostu

Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Janja, Predstavnici Udruženja logoraša Bijeljina -Janja i predstavnici Demobilisanih boraca Bijeljina -Janja, su prisustvovali obilježavanju 27. godišnjice zločina u Sanskom Mostu.

“Danas smo obilježili 27. godišnjicu zločina nad 19 naših sugradjana logoraša-civila koji su ugušeni prilikom transporta od logora “Betonirka” Sanski Most do logora “Manjača”- Banja luka. Obilježavanju kod spomen obilježja na “Ušću Dabra” podignuto da podsjeća i opominje sve nas a i one poslije nas, prisustvovale su familije ubijenih, bivši logoraši, Opcinske vlasti, gosti iz Prijedora i Janje – Bjeljina i drugi. Prisutnima se pored ostalih obratio i svjedok tog zločina Osman B. koji je na vrlo emotivan način pričao o tom putu smrti. Delegacije su položile cvijeće te je učenjem Fatihe i minutom šutnje odata dužna počast nevino ubijenim logorašima Bošnjacima i Hrvatima. Nakon obilježavanja je upriličeno druženje logoraša, gostiju i drugih građana uz zajednički ručak.
DA SE NE ZABORAVI – DA SE NE PONOVI”

Obilježavanju su prisustvovali: Predsjednik Medžlisa IZ Janja, Husejn Camić, pomoćnik Gl. imama Kemal ef. Gutić, Predsjednik udruženja logoraša Bijeljina -Janja Đezić Mehmed, logoraš Mujkanović Salih i predstavnik Demobilisanih boraca Hadžić Senad.

Zahvaljujemo se domaćinima na izuzetnom gostoprimstvu.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh