Svakom čovjeku određeno je da svakog dana u kojem Sunce izađe podijeli sadaku. Ashabi rekoše: Allahov Poslaniče, odakle nama da udjeljujemo sadaku!? Poslanik odgovori: Zaista je puno dženetskih vrata; tesbih, tekbir, tahmid, naređivanje dobra i odvraćanje od zla, uklanjanje prepreka s puta, urazumiti gluha, uputiti slijepa, ispuniti potrebu potrebitom, žurno utješiti ucviljenog i žalosnog i čvrsto stati uz potlačenog. Sve je to sadaka od tebe za tebe.
(Ibn Hibban)

Održano takmičenje iz Islamske vjeronauke za područje Grada Bijeljina

U JU O.Š. “Meša Selimović” u Janji, u subotu 16.02.2019. godine, održano je tradicionalno takmičenje iz islamske vjeronauke za područje Grada Bijeljina. Za najuspješnije učenike Medžlis Islamske zajednice Janja je obezbijedio vrijedne nagrade, a svi učesnici takmičenja dobili su pohvalnice. Čestitke svim vjeroučiteljima, učenicima i njihovim roditeljima. Da ih Allah, dž.š., nagradi svojom milošću.

Komisija za ocjenjivanje radila je u sastavu: Samir ef. Camić, Samir Baćevac i Senad Karić. Otvaranju takmičenja prisustvovali su direktor škole Davor Radojević, koji se i obratio učesnicima, te zamjenica direktora škole Azra Sadiković.

Plasman takmičara:

Osmi razred:

1. Elmir Hadžihajdić, OŠ “Sveti Sava” Bijeljina

2. Osman Kamarašević, OŠ “Sveti Sava” Bijeljina

3. Šefik Begović, OŠ “Jovan Dučić” Bijeljina

Deveti razred:

1. Medina Rešidović, OŠ “Meša Selimović” Janja

2. Adnan Osmanović, OŠ “Vuk Karadžić” Bijeljina

3. Semir Medić, OŠ “Jovan Dučić” Bijeljina

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh