Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Prijem za nove hafize i njihove muhafize

Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, priredio je 17. juna 2019. godine prijem za osam novih hafiza s područja Muftiluka tuzlanskog.

Prijemu su prisustvovali hafizi Omer-ef. Camić, Asmir Imamović, Abdulah-ef. Okanović, Emina Momković, Lejla Begunić, Zejd Špijodić, Belmin Ćehajić i Tarik Tufekčić. Njihovi muhafizi su Mirnes-ef. Spahić, Mirsad-ef. Mrahorović, Edin Dedić, Amir Hodžić i Abdullah Kapo.

Prijemu je prisustvovao i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Muftija Fazlović je čestitao novim hafizima i njihovim muhafizima na velikom uspjehu, te je kazao da hifz, pored duhovne snage, ukazuje i na snagu ličnosti. Jedinstvena mogućnost da se napamet nauči toliko harfova, riječi, je Allahova, dž.š., blagodat. Hafizi su i veliki uspjeh naših džemata, mekteba, medresa, fakulteta, kazao je muftija Fazlović, te je istakao da na Muftiluku tuzlanskom danas živi 55 hafiza.

Muftija Fazlović je novim hafizima uručio priznanje Muftijstva tuzlanskog za uloženi trud u sticanju časne titule hafiza, čuvara Kur’ana Plemenitog.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh