Ibn-Abbas prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Kada bi čovjek imao punu dolinu zlata, zaželio bi da ima dvije doline, a njegova usta neće nita napuniti do prašina, a Allah prima pokajanje od onog ko se pokaje. Hadis je Muttefekun alejhi

Prijem za svršenike i svršenice Medresa i učenike generacija

Predsjednik Izvršnog odbora i Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja, drugog dana Ramazanskog bajrama priredili su prijem za svršenike i svršenice Medresa te učenike generacija.

Prijem je priređen za učenike kao i njihove roditelje kako bi im se čestitalo i ukazala čast za njihove uspjehe u obrazovanju.

Behram- begovu medresu u Tuzli su završili: Mehmedović Alma, Alihodžić Lejla i Camić Mirza.

Karađoz-begovu medresu u Mostaru završio je Mulasalihović Armin.

Posebno smo radosni činjenicom da ove godine imamo učenicu generacije u OŠ “Meša Selimović” u Janji, Rešidović Medinu, koja je morala imati sve izvanredne rezultate, kako bi se izborila za ovo Priznanje u odnosu na učenike većinskog stanovništva u manjem BH entitetu.

Također, veseli nas činjenica da je Pećković Arnela, učenica generacije u Srednjoj stručnoj Školi u Janji.

Tokom susreta hafiz Omer ef. i Predsjednik Husejn su uputili iskrene četitke ovim mladim ljudima, njihovim roditeljima, te istakli važnost njihovog obrazovanja te budućeg društvenog angažmana.

Učenicima generacija kao i svršenicima Medresa su uručene prigodne novčane hedije.

Svečani bajramski prijem je priređen na osnovu odluke Izvršnog odbora MIZ Janja.

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh