Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Promocija novih mladih učača Kur'ana u Janji

“Najbolji među vama su oni koji uče Kur’an, i koji druge njemu podučavaju“,hadis

U Janji, 16.02.2019., u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice, nakon akšam namaza u Palutinskoj džamiji, upriličena je posebna manifestacija, koja je za moto imala baš ovaj hadis, kako bi opravdala programski sadržaj same manifestacije. Obilježena je promocija za 20 novih mladih učača Kur'ana. Za nepuna dva mjeseca naše mekteblije su uspjele naučiti arapsko pismo-sufaru. Mališani su proučili odlomke iz nekoliko sura u Kur'anu, veoma tečno i pravilno, a sve su to vježbali nekoliko dana ranije sa svojim muallimom Omer ef. Jakupovićem. Poruka promocije je bila, da nam Kur’an bude svjetlo koje će nas voditi, da nam ova dječica prenesu energiju s kojom su vrijedno učili svako slovo, a opet s puno ljubavi i entuzijazma, obzirom da su jedva čekali nove časove vježbanja. Sa završetkom njihovog programa, podijeljene su im diplome, a i nagrade za njihov trud i zalaganje u proteklom periodu.

Gl. Imam, hafiz prof. Omer ef. Camić iskoristio je priliku da se obrati prisutnima, zahvali na njihovom dolasku, a pri tom i uruči Dekret o postavljenju Omer ef. Jakupovića na mjesto imama u Palutinskoj džamiji, ističući da se zalaganje, trud i rad uvijek isplate.

Prisutnima, posebno djeci i roditeljima, prigodno predavanje održao je gost, imam u džematu Maoča Stara MIZ Brčko, prof. Asmir ef. Bekrić.

Nakon jacije namaza upriličeno je druženje za mlade sa gostima iz Brčkog u Omladinskom centru.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh