Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik – prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari.
(Muslim)

Prvi poslijeratni ženski mevlud u Janji

U organizaciji odjela za brak i porodicu pri medžlisu IZ Janja u subotu 30. decembra 2017. godine u Džedid džamiji, upriličena je mevludska svečanost za žene.

Poslije uvodne riječi Kemal ef. Gutića, prisutnim džematlijkama obratio se gl. imam Omer ef. Camić. Riječi dobrodošlice i zahvalnost na izuzetnom odzivu uputila je koordinatorica odjela za brak i porodicu našeg medžlisa muallima Azemina Gutić.

Mevludski program izvele su hanume koje aktivno učestvuju u svim aktivnostima koje organizuje medžlis. Program su dodatno  uljepšale najvrijednije polaznice mekteba, kao i jedna učenica medrese, učenjem ilahija i kasida.

Prigodno predavanje održala je naša uvažena hafiza Fatima Camić.

Ovim povodom prisutnima su podijeljeni simbolični pokloni koje su izradile članice aktiva žena medžlisa u suradnji sa mladima.

Nakon mevludskog programa, druženje uz kahvu i kolače nastavljeno je u omladinskom centru u sklopu Džedid džamije.

Molimo Svevišnjeg Allaha da svojom najljepšom nagradom nagradi sve prisutne vjernice i sve koji su na bilo koji način doprinijeli da ova svečanost ovako lijepo protekne.

Gutić Azemina

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh