Svakom čovjeku određeno je da svakog dana u kojem Sunce izađe podijeli sadaku. Ashabi rekoše: Allahov Poslaniče, odakle nama da udjeljujemo sadaku!? Poslanik odgovori: Zaista je puno dženetskih vrata; tesbih, tekbir, tahmid, naređivanje dobra i odvraćanje od zla, uklanjanje prepreka s puta, urazumiti gluha, uputiti slijepa, ispuniti potrebu potrebitom, žurno utješiti ucviljenog i žalosnog i čvrsto stati uz potlačenog. Sve je to sadaka od tebe za tebe.
(Ibn Hibban)

Prvo mjesto za ekipu Medžlisa Islamske zajednice Zvornik

Prvo mjesto za ekipu Medžlisa Islamske zajednice Zvornik

Malonogometna ekipa Medžlisa Islamske zajednice Zvornik ubjedljivo je osvojila prvo mjesto na Regionalnom mektebskom takmičenju u malom nogometu, održanom u nedjelju 27. aprila na asfaltnom terenu FK “Podrinje” u Janji. Domaćin takmičenja bio je Medžlis Islamske zajednice Janja, a učestovale su ekipe iz medžlisa Zvornik, Janja, Bratunac, Srebrenica i Bijeljina.

DSCN2352-e1398667620598

Pobjednička ekipa

Ovo je ujedno i raspored ekipa prema osvojenim bodovima, dok se ekipa Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica nije pojavila na ovom takmičenju. Pobjednička ekipa pokazala je da su već duži niz godina najbolji u regiji Podrinje, ali i sve ostale ekipe igrale su fer i u dobroj takmičarskoj atmosferi. Ekipi MIZ Bijeljina pripalo je posljednje mjesto, ali su mali nogometaši, u izuzetno jakoj konkurenciji, svojom igrom i zalaganjem zaslužili simpatije svih prisutnih.

Pobjednička ekipa ide dalje i učestovat će na Mektebskom takmičenju u malom nogometu na nivou Muftijstva tuzlanskog. Čestitke pobjednicima, ali i svim takmičarima koji su pokazali svoje vještine u igri, ali i uzorno ponašanje. Da ih Allah dž.š. nagradi svojom milošću i svakim hajrom u budućim takmičenjima.

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh