Namaz u džematu vrijedniji je dvadeset i sedam puta od namaza pojedinca.
(Buharija i Muslim)

SAOPŠTENJE IZVRŠNOG ODBORA MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE JANJA

SAOPŠTENJE IZVRŠNOG ODBORA MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE JANJA

Povodom aktuelnih događaja u Janji, vezanih za pronalazak hrane, vode i drugih potrepština humanitarnog porijekla te širenja neprovjerenih, zlonamjernih glasina, Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Janja, na vanrednoj sjednici održanoj u petak 28.08.2015. godine, prije džume, izdao je sapštenje u kojem se kaže:

“Medžlis Islamske zajednice Janja oštro osuđuje skrivanje humanitarne pomoći i malverzacije istom, te poziva nadležne organe da otkriju i procesuiraju odgovorne osobe koje su koristile patnju naroda za svoje lične, sitničarske interese na štetu interesa mještana Janje. Cijenimo da se na ovakav način nanosi šteta zajedničkim interesima i daje loša slika prilika u našoj Janji.

Podsjećamo da je nakon prošlogodišnjih poplava MIZ Janja uzeo aktivno učešće u akciji pomoći mještanima Janje, a koju je pokrenula Islamska zajednice u BiH. Odgovorno tvrdimo da je sva pomoć koja je pristigla i distribuirana posredstvom MIZ Janja dostavljena do onih kojima je bila potrebna i to do posljednjeg kiligrama brašna i posljednje litre vode. Ovom prilikom zahvaljujemo se svima, u zemlji i dijaspori, koji su na bilo kakav način uzeli učešće u prošlogodišnjoj akciji pomoći ugroženom stanovništvu.”

Janja, 28.08.2015.

 

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh