El-Egarr ibn Jesar el-Muzeni, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: 0 ljudi, obraćajte se Allahu tevbom i traženjem oprosta! Zaista, ja tevbu činim stotinu puta na dan.
Hadis bilježi: Muslim

SKRNAVLJENJE ATIK DŽAMIJE U BIJELJINI

SKRNAVLJENJE ATIK DŽAMIJE U BIJELJINI

Za sada nepoznati počinitelji, u subotu 1. februara u noćnim satima, oskrnavili su Atik Sultan Sulejmanovu džamiju u Bijeljini. Džematlije na sabah namazu dočekao je nemili prizor obijene džamije i razbijenih stakala na prozorima. Od do sada službeno zabilježenih napada, ovo je najdestruktivniji nasrtaj otkad je džamija u funkciji.

Huligani su razbili staklo na jednom prozoru, obili ulazna vrata u džamiju, ušli u predvorje, razbacali inventar, te uništili oglasni baner. Potom su razbili staklo na ulaznim vratima u molitveni prostor, obili vrata i ušli u molitveni prostor, gdje su ubacili kamenje i komade leda. O svemu je obaviještena policija, a rukovodstvo Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina zatražilo je krivično gonjenje protiv NN počinitelja, jer je u pitanju skrnavljenje Nacionalnog spomenika BiH, što podliježe krivičnim sankcijama i kazni od najmanje tri godine zatvora.

Istoga jutra džamiju su posjetili gradonačelnik Mićo Mićić i njegov zamjenik Huso Zečkanović. O svemu su obaviješteni Muftijstvo tuzlansko i Međureligijsko vijeće BiH.

 

(www.mizbijeljina.ba)

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh