Allahov Poslanik s.a.v.s. je rekao: Dvije vrste džehennemlija ne želim nikako sresti: ljude sa volovskim žilama (bičevima), koji batinaju svoje podanike i žene koje su, premda obučene, ipak obnažene, koje su zavodnice i koje bivaju zavedene, i one čija je kosa nalik na devinu grbu; takve neće ući u džennet, takve neće osjetiti njegov miris! A džennetski miris se osjeća na vrlo velikoj udaljenosti.
(Muslim)

Tradicionalno obilježena Nova hidžretska godina u OŠ “Meša Selimović” u Janji

U četvrtak, 13.9.2018.godine, u prostorijama Osnovne škole Meša Selimović u Janji, tradicionalno je (po 10. put) svečanim prigodnim programom obilježena Nova 1440. hidžretska godina. Pred više od 200 prisutnih roditelja i djece, učenici ove škole- polaznici sekcija islamske vjeronauke i drugih školskih sekcija predstavili su svoja stečena znanja i na ovaj način uz lijepe ilahije i kaside, poučne poruke i stihove podsjetili prisutne na značaj ovog događaja za islam i muslimane uopšte.

Prisutnima su se obratili prof. Samir Baćevac, koji je govorio o lijepom primjeru obilježavanja ovakve i drugih svečanosti u ovoj školi što može biti primjerom međusobnog uvažavanja, poštovanja i tolerancije između etničkih zajednica, kao i Glavni imam MIZ Janja, Omer ef. Camić, koji je prisutnima zaželio sretnu i berićetnu Novu hidžretsku godinu, te mnogo uspjeha u učenju.

Svečanosti je prisustvovala direktorica škole gospođa Milica Perković, potpredsjednik skupštine Grada Bijeljina, Mustafa Gradaščević, predsjednik MZ Janja, Azem Aletović, načelnik gradskog odjeljenja za društvene djelatnosti Samer el Chekh, te nastavnici, učiteljice i ostalo osoblje škole.

Za kraj, vrijedni učenici i njihove majke su pripremili poslastice i kolače kojima su počastili sve prisutne.

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh