Prenosi se da je Poslanik, sallallahu 'alejhi we sellem, molio Allaha, dž.š., sljedećim riječima: Molim te za bogobojaznost i strah od Tebe i javno i tajno.

Unaprjeđenje vakufske imovine MIZ Janja

Unaprjeđenje vakufske imovine MIZ Janja

U okviru projekta Unaprjeđenje vakufske imovine, danas smo zahvaljujući Uzvišenom Allahu, a onda vrijednoj omladini iz Janje i Bijeljine, pokupili oko 10 t krompira sorte panda. Vrijedna omladina, koja je radila ovih dana na vakufskoj parceli, će dobiti novčane naknade, ali se  nadamo da će ih Allah Uzvišeni više nagraditi, i na dunjaluku, ali i na Ahiretu!

Nalazimo se u najodabranijim danima u godini, za koje je Allahov poslanik posvjedočio da su to najbolji ovodunjalučki dani kada je rekao u hadisu kojeg prenosi Ibbn Abas, radijallahu ‘anhu, da je Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, rekao: ”Nema dana u kojima je dobro djelo Allahu draže od ovih dana (misli se na deset dana zul-hidždžeta).” Ashabi su upitali: ”O, Allahov Poslaniče, čak ni džihad (borba) na Allahovom putu?” Odgovorio je: ”Čak ni borba na Allahovom putu, osim čovjeka koji izađe svojim tijelom i imetkom, pa ne vrati ništa od toga.” (Bilježi ga Ebu Davud br. 2438).
Zahvaljujemo se i Samir efendiji koji je vrijedne radnike počastio taze lubenicom!
27.08.'17. – 5. zul – hidždže 1438.h.g.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh