Ibn Abbas, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Kada bi čovjek imao punu dolinu zlata, zaželio bi da ima dvije doline, a njegova usta neće ništa napuniti do prašina, a Allah prima pokajanje od onog ko se pokaje.
(Muttefekun alejhi)

Uradimo danas da bismo ubirali plodove sutra

Uradimo danas da bismo ubirali plodove sutra

Dana 23.3.2014. godine polaznici mektebske nastave, njih oko 150, u pratnji janjanskih mualima Omer ef. Camića, Kemal ef. Gutića i Sadik ef. Đezića imali su priliku da prisustvuju te da i učestvuju u sadnji voćnih sadnica na vakufskom zemljištu.
Voćne sadnice MIZ-Janja donirala je humanitarna organizacija Crveni polumjesec kako bi se unaprijedilo vakufsko zemljište na čemu se radi jos od prošle godine. Broj sadnica koji je MIZ- Janja dobio na raspolaganje je 750, od toga 150 sadnica kruške, 100 sadnica oraha i 500 sadnica višnje.
Treba napomenuti da je ova humanitarna organizacija također donirala našem medžlisu i traktor sa priključcima u vrijednosti od 20.000 KM.
Molimo Uzvišenog Allaha da naše dobrotvore potpomogne na njihovom putu te se nadamo da će naša akcija sadnje voćnjih sadnica sa polaznicima mektebske nastave biti uspješna, a prvenstveno se nadamo
da smo dali lijep primjer drugima kako mlade ljude naučiti da budu vrijedni, da cijene ono što imaju te da potpomažu slabije od sebe.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh