Allahov Poslanik, a.s., rekao: Ako čujete kukurijekanje pijetla, onda tražite od Allaha, dž.š., neko dobro, a ako čujete revanje magarca onda se utječite Allahu, dž.š., od šejtana jer ga je magarac tada vidio.
(Prenose ga sastavljači Kutubus-sitte izuzev Ibnu-Madžea.)

Uručena Murasela predsjedniku Mešihata dr. Mevlud ef. Dudiću

Uručena Murasela predsjedniku Mešihata dr. Mevlud ef. Dudiću

U srijedu 19. februara 2014. godine, u Hajrudin džamiji u Novom Pazaru, nakon podne namaza, upriličena je inauguracija predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftije Mevlud ef. Dudića.

Muraselu dr. Dudiću uručio je reisu-l-ulema mr. Husein ef. Kavazović koji je na svečanosti prisustovao sa brojnom delegacijom iz Bosne i Hercegovine.

U nesvakidašnjoj atmosferi, u prisustvu mnogobrojnih gostiju iz zemlje, regiona i dijaspore, prisutnima su se pored Reisu-l-uleme obratili i muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić, predsjednik Mešihata IZ-e u Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović, predstavnik Rabite u Sarajevu Rahmetullah Nezir Kan, predsjednik Predsjedništva IZ-e Kosova muftija mr. Naim ef. Trnava, predsjednik Mešihata IZ-e u Sloveniji muftija dr. Nedžad ef. Grabus, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić te novoizabrani predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Uz ilahije i tekbire, u prepunoj džamiji imama, muderisa i mnogih značajnih ličnosti iz oblasti vjere, nauke i kulture, gostiju iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Francuske i drugih dijelova dijaspore, te prisutnih džematlija, na najljepši način obilježen je ovaj značajan događaj za pripadnike islama i Islamsku zajednicu u Srbiji.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh