Od Nevvasa ibn Sem'ana, radijallahu anhu, prenosi se da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: Dobročinstvo je dobra narav, a grijeh je ono što te u prsima tišti, a ne želiš da to ljudi saznaju.
(Muslim)

Uspješna organizacija ovogodišnjeg odlaska na hadž

Uspješna organizacija ovogodišnjeg odlaska na hadž

U kratkom osvrtu na ovogodišnju organizaciju odlaska na hadž rukovodilac Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Nezim Halilović izrazio je zadovoljstvo provedenim aktivnostima vezanim za obavljanje pete islamske dužnosti:

– Izuzetno smo zadovoljni ovogodišnjom organizacijom, koja je protekla bez većih problema. Ovogodišnji vodiči su veoma profesionalno obavili svoje zadatke dok je ljekarska ekipa obavila oko 1300 pregleda. Također, ove godine imali smo i dvije vanredne situacije. Naime, jedan od naših hadžija, hadži Sulejman Bašić (op.a. 1937. godište) iz Čelića preselio je na Ahiret dok je hadžija Sulejman Hamzić iz Teslića (op.a. 1954. godište) na putu do aerodroma imao infarkt te je zadržan u bolnici u Džeddi gdje će ostati narednih dana dok mu se stanje ne stabilizira, kazao je za naš portal rukovodilac Ureda za hadž.

Sinoć (22.10) u večernjim satima na sarajevski aerodrom sletio je i posljednji avion sa našim hadžijama čime je završen povratak naših hadžija koje su na hadž putovale u organizaciji Ureda za hadž.

Kada je riječ o hadžijama koje su putovale u organizaciji Biss-Toursa iz Zenice, trenutno se nalaze u Istanbulu, gdje će boraviti naredna dva dana, a njihov dolazak u Bosnu i Hercegovni planiran je 27. ili 28. oktobra. Hadžije koje su put Mekke i Medine putovale u organizaciji Merkez-Oila iz Novog Travnika također se nalaze u Istanbulu a svoje put prema domovini nastavit će sutra (24.10), kako je za naš web-portal potvrđeno u ovim agencijama.

Podsjećamo da je ove godine na hadžu prema službenim podacima bilo oko 1,4 miliona vjernika iz cijelog svijeta. Iz Bosne i Hercegovine bilo je 1133 hadžije: 1025 u organizaciji Ureda za hadž, 58 u organizaciji Biss-Toursa iz Zenice te 50 hadžija u organizaciji Merkez Oila iz Novog Travnika.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh