El-Egarr ibn Jesar el-Muzeni, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: 0 ljudi, obraćajte se Allahu tevbom i traženjem oprosta! Zaista, ja tevbu činim stotinu puta na dan.
Hadis bilježi: Muslim

Večer Kur'ana u Palutinskoj džamiji

U okviru aktivnosti koje MIZ Janja organizira, sinoć 17. 02. 2018. je u Palutinskoj džamiji održana večer Kur'ana.

Program je počeo nakon jacija-namaza obraćanjem domaćina Omer ef Jakupovića, imama Palutinske džamije koji je izrazio dobrodošlicu prisutnima. On je prisutne upoznao sa programom te istakao da mu je velika čast sto je njegov džemat domaćin ovoga skupa. Posebne selame je uputio Mr. Salih ef. Meštrovcu, glavnom imamu Medzlisa IZ-Janja Omer ef. Camiću, imamima-kolegama, učačima Kur'ana, učesnicima te ostalim prisutnim.

Voditeljica programa, muallima Durgutović Almedina, je predstavljala učesnike programa. Prvi učač je bila hfz. Fatima Camić, a potom su nastupili: Omer Okić, Halima Kasumović, Harun Mešanović te Azra Ljevaković.

Osim učenja Kur'ana program je upotpunjen izvedbama ilahija koje su proučili učesnici programa, a među njima i mualima Enisa Meštrovac.

Na kraju programa, kako je to i najavljeno, vaz je održao Mr. Salih ef. Meštrovac imam Lubine džamije medžlisa islamske zajednice Sarajevo. Govoreći o Kur'anu i blagodatima koje nam Allah kroz njega spušta Salih efendija je naglasio važnost druženja sa Kur'anom koji je lijek za tijelo i dušu. Učite Kur'an, izučavajte, slijedite ga, družite se s Kur'anom, iščitavajte Kur'an, razmišljajte o njemu.

Mnoge su od poruka koje su doprele do srca slušalaca iz sinošnjeg govora ovog imama. Čestitke oganizatorima i domaćinima na ovako lijepo organiziranoj aktivnosti. Molimo Uzvišenog Allaha da obilato nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli da ova aktivnost se uspješno realizira. Amin!

Jakupović ef. Omer

Hanume i djevojke su nastavile svoje druženje uz prigodno predavanje gošće Meštrovac Enise.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh