Prenosi se od Ebu-Hurejre ra, da je Resulullah s.a.w.s rekao: Pet namaza, džuma do džume i ramazan do ramazana brišu ono što je između njih, ako se izbjegavaju veliki grijesi.
(Muslim)

Veliki iftar za 27. noć Ramazana 1439. h.g.

Medžlis Islamske zajednice Janja je 10.06.'18. godine organizovao tradicionalni iftar u dvorištu Atik džamije, uz pomoć vrijednih hanuma, džematlija i prijatelja za postače u 27. noći mjeseca ramazana 1439 h.g.

Javnom iftaru je prisustvovalo oko 320 osoba. Zajedno sa poštovanim, uglednim i cijenjenim džematlijama, iftaru je prisustvovao potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, predstavnici MIZ Bijeljina kao i novinari RTV TK. U ovoj mubarek noći je sniman program za emisiju Ramazanski zijareti.

Nekoliko godina se za 26. 27. i 28. noć Ramazana organiziraju Mevludi u svakoj od janjarskih džamija. U ponoć je klanjana nafila sa prigodnim kelimei- tevhidom uz dovu za oprost grijeha i svaki hajr vjernicima.

Uzvišeni Allahu ukabuli ibadete, primi naš post, obilno nagradi sve koji su učestvovali u pripremanju i organizaciji iftara. Amin!

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh