Prenosi se od Ebu-Hurejre ra, da je Resulullah s.a.w.s rekao: Pet namaza, džuma do džume i ramazan do ramazana brišu ono što je između njih, ako se izbjegavaju veliki grijesi.
(Muslim)

Završena akcija prikupljanja pomoći izbjeglicama iz Sirije

Poštovani, sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je danas okončana akcija prikupljanja brašna za izbjeglice iz Sirije koji je smješten u izbjegličkim kampovima na granici Turske i Sirije. Akcija je provedena više nego uspješno.

Na sergijama u našim džamijama je prošlog petka,08.03.2019.g. prikupljeno 1.616.20 KM, a sredstva su proslijeđena u Rijaset odakle će se kupiti dodatne količine brašna.

U kancelariji Medžlisa je prikupljeno 1.939,00 KM a sredstvima je kupljeno 3 tone brašna.

Medžlis Islamske zajednice Janja sa svojim članovima, i udruženjima, prikupio je ukupno 17.592 kg brašna, 333 litara ulja, tjestenine 87 kg; riže i šećera oko 40 kg; pašteta, šampona, dezodoransa, supa, soli…

Svima koji su na bilo koji način učestvovali u akciji, u ime Medžlisa islamske zajednice Janja najiskrenije se zahvaljujemo, uz dovu Uzvišenom Allahu da naš zajednički trud bude kabul kod Njega, a da našoj braći i sestrama u Siriji, i širom svijeta gdje god se nad muslimanima provodi nasilje i nepravda, Allah podari olakšanje i izlaz iz nevolje.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh