Poslanik s.a.v.s. je rekao: Najbolji saf kod muškaraca je prvi saff, a najgori je zadnji. Najbolji saff kod žena je zadnji saff a najgori prvi.

Humanitarna akcija “Otvorimo hiljade vrata”

Humanitarna akcija “Otvorimo hiljade vrata”

Medžlis Islamske zajednice Janja već dugi niz godina, u mjesecu ramazanu, organizuje humanitarne ramazanske akcije u kojima se prikupljaju namirnice za osobe u stanju potrebe. I ovog ramazana organizovat će se humanitarna akcija pod nazivom “Otvorimo hiljade vrata”.

U okviru ove humanitarne akcije donirat ćemo prehrambene proizvode, odnosno namjernice koje i sami koristimo u našoj ishrani: brašno, ulje, kahva, šećer, so, tjesteninu, konzerviranu hranu, sredstva za čišćenje odjeće i domaćinstva, sredstva za ličnu higijenu i sl..

Do polovine mubarek ramazana organizovat će mo prikupljanje namirnica, nakon toga slijedi pakovanje u pakete, i podjela onima koji su u potrebi. Pozivamo sve naše džematlije da se kao i do sada uključe u ovu akciju.

Prikupljanje prehrambenih proizvoda vrišit će se u dvorištu Atik džamije, a novčana sredstva možete uplatiti na blagajni Medžlisa.

“Onaj ko bude uradio koliko trun dobra – vidjet će ga, a onaj ko bude uradio i koliko trun zla – vidjet će ga.” (Kur'an, Ez-Zilzal, 7-8.)

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh