Poslanik s.a.w.s je rekao: Najbolji od vas su oni koji su najbolji prema svojim ženama. A ja sam među vama najbolji prema svojoj ženi.

Mevlud u noći Isra i mi'radža

Mevlud u noći Isra i mi'radža

U petak, 17. februara 2023. godine, nakon jacija-namaza, u Palutinskoj džamiji, održan je poseban program kojim je na području Medžlisa Islamske zajednice Janja obilježena mubarek noć Lejletu-l-mi'radž.

Na početku programa uvodnu riječ i selame prisutnima uputio je imam džamije Omer-ef. Jakupović, a u nastavku su mevludski program izveli polaznici mekteba.

Proučeni su odlomci iz Kur'ana Časnog, odlomci mevluda, te nekoliko ilahija i kasida.

Na kraju programa, a u sklopu zimske trbine koju organizuje Medžlis, vazu-nasihatom se obratio gl. imam MIZ Brčko dr. Mustafa-ef. Gobeljić koji je govorio o “Pravom putu” te razumijevanju i cijenjenu Allahovih blagodati koje imamo u životu.

Nakon obraćanja Mustafa-ef, gl. imam MIZ Janja hfz. Omer-ef. Camić mu se zahvalio na dolasku, poselamio prisutne i ukazao im da budu oprezni. Moraju voljeti i poštovati svoju državu, cijeniti njene institucije, a jedna od njih je i Islamska zajednica, te ne nasijedati na mnoge provokacije i lažne vijesti koje se šire u medijima.

Nakon hafizovog obraćanja, ašere je proučio Dženan-ef. Karasalihović, a dovu Islam ef. Hrnjić, imam džemata Klanac, MIZ Brčko.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh