Najgore što se može naći kod čovjeka jeste škrtost zbog pohlepe i strah bez razloga.
(Buharija i Ebu Dawud)

Dan Državnosti Bosne i Hercegovine

“Ljubav prema domovini je dio imana” Muhammed a.s.

Mladi pri MIZ Janja su obilježili 25. novembar – dan Državnosti Bosne i Hercegovine. Mladi su izveli prigodan program koji se sastojao od slušanja i pjevanja himni, recitala i zanimljivih i poučnih govora o našoj domovini.

Okupljnima se obratio Omer ef. Camić, glavni imam, te prenio nekoliko korisnih savjeta mladima.

“Svi znamo da druge domovine nemamo. Kakva god da je ona, naša je. Stoga je najvažnije da svi građani Bosne i Hercegovine, a posebno mladi naraštaji, baštine vrijednosti svoje zemlje. Da se ne bi zaboravilo, mi nosioci ove baštine trebamo čuvati sjećanje na državu, posebno mladi naraštaji jer na mladima svijet ostaje. Uvijek je mladost bila avangarda svakog društva i države, i to je naša zadaća jer mi smo u svojoj državi i ne damo nikom drugom da nam upravlja našom zemljom. Vrlo je značajno da se svake godine obilježava ovaj dan kako ne bi zaboravili našu historiju jer mi smo dobili temelje državnosti i državu Bosnu i Hercegovinu i mi zato nastojimo da to ne padne u zaborav.” (Omer ef. Jakupović)

Zahvaljujemo se omladini na izvedenom programu i molimo Allaha dž.š. da ih nagradi za njihov trud, a i nas da pomogne da budemo od onih koji će predano čuvati svoj din, domovinu i porodicu, i prenijeti je na buduće generacije u ljepšem svjetlu nego što smo naslijedili.

Polaznici naše igraonice su sa svojim muallimama također obilježili ovaj značajan datum.

Bosno i Hercegovino, neka ti je sretan dan Državnosti!!!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh