Onaj ko nije zahvalan ljudima nije zahvalan ni Allahu.
(Ebu Dawud i Tirmizi)

Izabrani članovi Izvršnog odbora MIZ Janja

Izabrani članovi Izvršnog odbora MIZ Janja

Novoizabrani članovi Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Janja su danas, 17. decembra 2022. godine izabrali novi saziv Izvršnog odbora.

Izborna skupština medžlisa za izbor članova Izvršnog odbora za mandatni period 2022 – 2026. godina je održana na osnovu odluke Glavne izborne komisije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u Omladinskom centru Medžlisa Islamske zajednice Janja.

Na početku sjednice je Kemal-ef. Gutić proučio ašere, a sjednicu je otvorio i prisutne poselamio Glavni imam hafiz Omer-ef. Camić. Glavni imam je uputio čestitke izabranim članovima Skupštine, te ih ukratko informisao o realizaciji projekata kao i planovima za naredni period. Poslove biračkog odbora na današnjoj sjednici su obavili Mujaga-ef. Cifrić, Ahmed Mešanović i Dženan-ef. Karasalihović.

Članovi Skupštine medžlisa, čiji je izbor verifikovala Okružna izborna komisija 13. decembra 2022. godine, su izabrali sljedeće članove izvršnog odbora: hafiz Baćevac Fahret, Mešanović Mehmed, Talović Mirzet i Gutić Kemal-ef. Član izvršnog odbora po položaju je Glavni imam hafiz Omer-ef. Camić.

Izabrani delegati iz svih džemata će 18. decembra birati članove Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Očekujemo verifikaciju rezultata za članove džematskih odbora, kao i verifikaciju Izabranih članova Izvršnog odbora, koji će na svojoj prvoj sjednici odabrati Predsjednike Džematskih odbora odnosno Predsjednika Izvršnog odbora.

Upućujemo iskrene čestitke svim izabranim članovima džematskih odbora, Skupštine i Izvršnog odbora Medžlisa, u nadi da će naredni period biti obilježen realizacijom značajnih projekata za naš Medžlis i Islamsku zajednicu.

Rezultati izbora se, nakon verifikacije od strane Okružne izborne komisije, ističu na oglasnim tablama.

Foto: Omer-ef. Jakupović

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh