Od Nevvasa ibn Sem'ana, radijallahu anhu, prenosi se da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: Dobročinstvo je dobra narav, a grijeh je ono što te u prsima tišti, a ne želiš da to ljudi saznaju.
(Muslim)

Medžlisi IZ Janja i Bijeljina dobili podršku za 4 važna projekta

Medžlisi IZ Janja i Bijeljina dobili podršku za 4 važna projekta

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, dr. Edin Ramić, s predsjednicima MIZ Janja Husejnom Camićem i MIZ Bijeljina Emirom Muslijem, glavnim imamima hfz Omer-ef. i Samir-ef. Camićem i potpredsjednikom Skupštine Grada Bijeljina Mustafom Gradaščevićem, potpisao je ugovore za realizaciju četiri projekta. Ministar Ramić je razgovarao i o drugim potrebama povratnika u Bijeljini i Janji. Susret je održan u Tuzli, 17. juna 2022. godine.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržalo je projekte koji se odnose na završetak vjerskih objekata i poboljšanje kvaliteta vjerskog života za Medžlise Islamske zajednice Janja i Bijeljina.

Odobrena sredstva Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica za Medžlis Islamske zajednice Janja se odnose na obnovu kuće Topalović Emin efendije i rekonstrukciju stepeništa Atik džamije sa izgradnjom pristupne rampe za osobe sa invaliditetom.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh