Enes, ibn Malik el-Ensari, omiljeni sluga Poslanikov, pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Allah se više obraduje pokajanju Njegova roba, nego što bi se neko od vas obradovao pronalasku svoje izgubljene deve u pustinji bez vode i jela.
Hadis je Muttefekun alejhi

Održana redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Janja

Održana redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Janja

Četvrta redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Janja je održana u subotu, 19. februara 2022. godine.

Tokom Skupštine prezentirani su godišnji izvještaji o radu Službi Medžlisa za proteklu 2021. godinu, te su predstavljeni planovi sa općim smjernicama za rad u 2022. godini.

Sjednicom Skupštine je predsjedavala Durgutović Almedina, a za zamjenika predsjedavajuće je izabran Alihodžić Nihad.

Sjednici Skupštine prisustvovao je i predstavnik Muftijstva tuzlanskog, Dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, kao i zastupnici iz tri džemata.

U uvodnom dijelu sjednice obratio se predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Janja, h. Camić Husejn, koji je utvrdio da postoji kvorum za održavanje sjednice.

O dostavljenim izvještajima za 2021. godinu, govorili su Predsjednik IO Medžlisa Camić Husejn, Glavni imam hafiz Omer-ef. Camić i sekretar Medžlisa Mujaga-ef. Cifrić. Finansijski izvještaj za 2021. godinu i Budžet za 2022. godinu je prezentovala Medinić Azra, knjigovođa.

Predsjednik IO Medžlisa se zahvalio zastupnicima u Skupštini, članovima IO, džematskim odborima, imamima i uposlenicima na njihovom trudu i zalaganju, te je pozvao prisutne da i u budućnosti rade zajedno na projektima od interesa za Medžlis Islamske zajednice Janja.

Svi izvještaji i planovi su nakon predstavljanja, stavljeni na diskusiju i glasanje. Isti su, potom, jednoglasno usvojeni od strane članova Skupštine, čime je završena četvrta redovna sjednica.

Predstavnik Muftijstva, Dr. Mensur Husić je pohvalio rukovodstvo Medžlisa i istakao da Medžlis Janja ima raznovrsne aktivnosti i korisne planove za naredni period.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh