Jak je vjernik bolji i Allahu draži od slabog vjernika.
(Muslim)

Održana Skupština MIZ Janja: Usvojeni izvještaji o radu i planovi za tekuću godinu

Održana Skupština MIZ Janja: Usvojeni izvještaji o radu i planovi za tekuću godinu

Na prvoj redovnoj sjednici Skupštine Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Janja, koja je održana u subotu, 25. februara 2023. godine, usvojeni su izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za prethodnu 2022. godinu, kao i planovi za tekuću godinu.

Sjednici je prisustvovalo dvanaest članova Skupštine, glavni imam hafiz Omer-ef. Camić, predsjednik Izvršnog odbora hafiz Baćevac Fahret, predstavnik Muftijstva tuzlanskog Mevludin-ef. Joldić, članovi Izvršnog odbora, sekretar i knjigovođa.

Na osnovu Poslovnika o radu Skupštine, izabrano je radno predsjedništvo koje je rukovodilo ovom sjednicom. Članovi su izabrali Predsjedavajućeg Skupštine Bogaljević Muju i zamjenika prof. Hrustanbegović Mustafu.

Među mnogobrojnim projektima i aktivnostima koje su provedene na području ovog medžlisa, poseban akcenat je stavljen na infrastrukturne projekte, ali i uspješno realizirane akcije Odjela za društvenu brigu. Također je napomenuto da je i ove godine naš medžlis proglašen jednim od najusješnijih u akciji sakupljanja zekata na poljoprivredne proizvode.

Prisutnima su se obratili hafiz Omer-ef. Camić, glavni imam, predsjednik IO hafiz Baćevac Fahret, kao i predstavnik Muftijstva tuzlanskog Mevludin-ef. Joldić, direktor Centra za rehabilitaciju osoba od psihoaktivnih supstanci.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh