Vjernik vjerniku je kao zidovi zgrade, jedan drugog podupiru.
(Buharija i Muslim)

Čas ekologije u mektebu MIZ Janja

Čas ekologije u mektebu MIZ Janja

U subotu 18. marta 2023. godine, realizovali smo akciju čišćenja dvorišta Sultan Sulejmanove Atik džamije i Džedid džamije povodom nastupajućeg mubarek mjeseca ramazana.
Polaznici mektebske pouke su svojim primjerom pokazali koliko je važno voditi računa o čistoći i urednosti džamije i džamijskog dvorišta. S obzirom da čistoća predstavlja polovinu naše uzvišene vjere, naša omladina je svojim angažmanom primijenila kur'anski ajet u kome Uzvišeni kaže: „Allahove džamije grade i održavaju oni koji u Allaha i u Onaj svijet vjeruju i koji namaz obavljaju i zekat daju i koji se nikoga osim Allaha ne boje; oni su, nadati se, na Pravom putu.“ (Et-Tevbe, 18.).
Ovom prilikom, povodom nastupajućeg mubarek mjeseca Ramazana, želimo da zahvalimo našoj djeci i roditeljima koji su im ukazali na važnost ove akcije, moleći Allaha dž.š. da ih obaspe svojom neizmjernom milošću i da ih nagradi za njihov trud i rad te da ramazan provedu u poslušnosti i pokornosti Uzvišenom Allahu izvršavajući propisane ibadete.
Našim učenicima, njihovim porodicama i svim džematlijama želimo
Ramazan šerif mubarek olsun!
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh