Od Nevvasa ibn Sem'ana, radijallahu anhu, prenosi se da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: Dobročinstvo je dobra narav, a grijeh je ono što te u prsima tišti, a ne želiš da to ljudi saznaju.
(Muslim)

Iftar za polaznike mekteba

Iftar za polaznike mekteba

U sklopu ramazanskih aktivnosti Medžlisa Islamske zajednice Janja, dana 23. aprila 2022. godine odnosno 22. dana ramazana, nakon obavljenog akšam namaza, u suterenu Atik džamije upriličen je zajednički iftar na kojem je bilo prisutno 120 polaznika mekteba. Želja nam je da i naši najmlađi osjete ljepotu zajedničkog iftara te tako kroz život ponesu najljepša sjećanja iz mekteba, jer svi znamo da su mektebski dani posebni i dragocjeni. Pamtimo ih tokom cijelog života. Iftaru su prisustvovali muallimi naših polaznika. Sretni smo što smo imali priliku da se na ovaj način družimo sa našim najmlađim. Naša djeca zaslužuju našu punu pažnju jer oni vole svoje džamije i svoje mektebe. Pomoćnik Glavnog imama Kemal-ef. Gutić, obratio se prisutnim mekteblijama, i istakao važnost dolaska u mekteb, te naglasio da je u zajedništvu snaga našeg džemaata.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način doprinjeli organizaciji iftara, posebno vlasniku restorana „Durgut“ u Janji koji je pripremio glavno jelo za nase najmlađe postače, kao i Medžlisu islamske zajednice Janja na finansijskoj podršci.

Kemal-ef. Gutić


Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh