Ostavite raspravu zbog malo dobra u njoj. Ostavite raspravu zbog male koristi od nje jer ona prouzrokuje neprijateljstvo među braćom.
(Taberani)

Kurs islama za učenike i studente

Kurs islama za učenike i studente

U subotu 19. novembra 2022. godine u Omladinskom centru u Janji održano je deveto po redu predavanje Kursa islama za srednjoškolce i studente.
Gost predavač bio je dr. Hasanović Mevludin, primarius, specijalista neuropsihijatar, subspecijalista socijalni psihijatar, grupni analitičar na UKC Tuzla, a tema o kojoj je dr. Mevludin pričao sa omladinom je “Ovisnost o internetu”.
U subotu 12. novembra 2022. godine, održano je osmo po redu predavanje Kursa islama za srednjoškolce i studente, a gost predavač bio je hafiz Nedžad-ef. Vehabović, odgajatelj u Behram-begovoj medresi u Tuzli. Tema o kojoj je hafiz Nedžad-ef. govorio je “Moral i aktivizam mladih u svjetlu Kur'ana a.š. i sunneta”.
Također, u subotu 05. novembra 2022. godine, održano je sedmo po redu predavanje Kursa islama za srednjoškolce i studente, a gost predavač bio je mr. Šabić Bekir-ef., odgajatelj u Behram-begovoj medresi u Tuzli. Tema o kojoj je Bekir-ef. govrio je “Muhammed a.s.  savršeni uzor u vjeri i moralu”.
Organizator i ovogodišnjeg Kursa islama za srednjoškolce i studente je Muftijstvo tuzlansko. Kurs islama se održava svake subote u Omladinskom centru od 10:45 sati do 26. novembra 2022. godine.
Predstoji nam još jedno predavanje u ovom ciklusu a gost predavač će biti Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir-ef. Peštalić, koji će govoriti na temu “Memorizacija genocida nad Bošnjacima”.
Ovim predavanjima prisustvuje i Dženan-ef. Karasalihović voditelj kursa u Janji.
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh