Ebu-Hurejre, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Ko se pokaje prije nego što sunce izađe sa zapada, Allah će primiti njegovo pokajanje.
Hadis bilježi: Muslim

Mreža mladih: bajramski zijaret našoj džematlijki

Mreža mladih: bajramski zijaret našoj džematlijki

Članovi Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Janja ovog ramazana su bili izuzetno aktivni, te su zasigurno jedni od najažurnijih članova svojih džemata.

Nakon ramazanskih aktivnosti, omladinci su na prvi dan Ramazanskog bajrama zijaretili našu sugrađanku Mirsadu Alihodžić, koja živi sama u Janji. Ona je majka našeg prijatelja i poznanika Muhameda Alihodžića koji živi i radi sa porodicom u Švedskoj. Njegove kćerke su do skoro bile redovne članice Mreže mladih našeg Medžlisa ali zbog odlaska sa porodicom u inostranstvo tamo su nastavile da stiču nova znanja i prijateljstva, a nama i dalje daju bezuvjetnu podršku na razne načine.

Da smo dragoj džematlijki Mirsadi uveselili bajramske trenutke svjedoče i suze radosnice na njenom licu kojima je pokazala ljubav i blagost prema mladima, a njih motivirala da ustraju u sličnim projektima.

Popili smo sok, pojeli po kolač, ispričali se i već je prošlo dva sata. Članice Mreže mladih su nakon toga očistile naninu kuću, oprale suđe i naravno obećale da će opet doći, a njoj dale na znanje da su joj njen efendija i omladina oko njega, u svako doba dana i noći tu za nju i da im se može uvijek obratiti!

Brinuti o onima koji zavrjeđuju naše poštovanje je posebna privilegija. To su naši mladi posebno prepoznali i obećali da će realizacija ovog projekta biti nastavljena i nakon Bajrama, s obzirom da će Mreža mladih ove posjete starijim uključiti u svoje redovne aktivnosti.

Omer-ef. Jakupović

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh