Strogo se čuvajte sumnjičenja, jer je sumnjičenje najlažniji govor.
(Buharija i Muslim)

Održan iftar za omladinu u Janji

Održan iftar za omladinu u Janji

Medžlis Islamske zajednice Janja kroz svoj ramazanski program poseban naglasak stavlja na aktivnosti sa mladim ljudima, posebno onim aktivnim u vjerskom i društvenom životu Janje.

Jedan od njih jeste i iftar za omladinu, održan u subotu, 09. aprila 2022. godine, u Omladinskom centru kod Džedid džamije”. Iftaru je prisustvovalo tridesetak mladih postača, a koji su ujedno redovni na omladinskim druženjima i Kursu islama koje organizira Medžlis islamske zajednice Janja.

Mladi su stub svake zajednice – organizacije i kao takvi zaslužuju priliku, ali isto tako, na mladima je da preuzmu teret i odgovornost za svoje i naše bolje sutra, poručio je su u svom kratkom obraćanju koordinator Mreže mladih Omer-ef. Jakupović koji se zahvalio mladima na njihovom aktivnom angažmanu, pozvao ih da svoje projekte i aktivnosti usmjere preko svojih imama, preko svoga džemata i svoje Islamske zajednice, te da se nastave družiti i okupljati u džamiji.

Ovaj iftar je bio i primjer interaktivnog-edukativnog druženja, gdje smo se nakon iftara i namaza družili uz kahvu, kolače i govorili o budućim planiranim aktivnostima.

Molimo Allaha dž.š. da ukabuli naš post i ostale ibadete u ovom mubarek mjesecu. Amin!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh