Poslanik s.a.w.s. kaže: Ko pomiluje glavu siročeta – radi Allaha dž.š. – za svaku pomilovanu dlaku će mu se upisati po jedno dobro djelo, a ko se bude na pravi način starao o siročetu ja i on ćemo zajedno biti u džennetu – kao ova dva prsta!

Počeo Kurs islama u medžlisima Janja, Bijeljina, Zvornik i Bratunac/Vlasenica

Počeo Kurs islama u medžlisima Janja, Bijeljina, Zvornik i Bratunac/Vlasenica

Novi ciklus predavanja pod nazivom Kurs islama organizira se u Janji. U subotu je u Omladisnkom centru održano prvo od deset predavanja.

Muftijstvo tuzlansko je tokom protekle dvije godine realiziralo Kurs islama za srednjoškolce u medžlisima: Odžak, Modriča, Čelić, Gornja Tuzla, Gračanica, Srebrenik, Bijeljina, Janja, Puračić, Teočak, Orašje, Odžak, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i Kladanj.

Cilj ovog edukativnog programa, koji je realiziran u saradnji s medžlisima u kojima je održavan, bio je unaprjeđenje znanja polaznika iz oblasti islamistike, književnosti, historije Bosne i Hercegovine i kulture Bošnjaka.

U subotu i nedjelju, 24. i 25. septembra 2022. godine počela su predavanja na Kursu islama u medžlisima Bijeljina, Janja, Zvornik i Bratunac/Vlasenica. Na realizaciji ove edukacije za srednjoškolce bit će angažirano deset predavača. Prvo predavanje o temi Namaz kao cjelodnevna i cjeloživotna obaveza održao je dr. Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese.

Ovom predavanju je prisustvovao i hafiz Omer-ef. Camić, glavni imam, kao i Dženan-ef. Karasalihović voditelj kursa u Janji.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh