Allahov Poslanik s.a.v.s. je rekao: Dvije vrste džehennemlija ne želim nikako sresti: ljude sa volovskim žilama (bičevima), koji batinaju svoje podanike i žene koje su, premda obučene, ipak obnažene, koje su zavodnice i koje bivaju zavedene, i one čija je kosa nalik na devinu grbu; takve neće ući u džennet, takve neće osjetiti njegov miris! A džennetski miris se osjeća na vrlo velikoj udaljenosti.
(Muslim)

Zimska tribina u Janji: hafiz Abdullah-ef. Kapo

Zimska tribina u Janji: hafiz Abdullah-ef. Kapo

Četvrto predavanje Zimske tribine u Janji, održano je u petak 20. januara 2023. godine, u Atik džamiji.

Hafiz Abdullah-ef. Kapo, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli, je prisutne počastio predavanjem na temu: Bliskost sa Gospodarom. Hafiz Kapo je svoje obraćanje počeo hadisom Allahovog Poslanika: “Znaj, kada bi se cijeli ummet sakupio da ti pomogne u nečemu, ne bi ti mogli pomoći osim onoliko koliko ti je to već Allah propisao. A i kada bi se sakupili da ti nanesu neku štetu, ne bi ti mogli nauditi više osim onoliko koliko ti je to Allah već odredio. Podigla su se pera i osušile su se stranice.’” (Tirmizi).

U svome obraćanju, hafiz Kapo se osvrnuo na savjete Poslanika alejhi selam koji će nam pomoći u svakodnevnom životu te kako ćemo ostvariti bliskost sa svojim Gospodarom.

Prisutnima su se obratili i imam džamije Adem-ef. Gutić te Glavni imam hafiz Omer-ef. Camić.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh