Prenosi se od Ebu-Mes'uda el-Gaffarija r.a. kaže: Čuo sam Resulullaha s.a.w.s. da kaže: 'Kada bi robovi znali šta je Ramazan, željeli bi da čitava godina bude ramazan'.
(Ibn-Huzejme)

Zimska tribina u Janji: hafiz Salkanović i muderris Halilović

Zimska tribina u Janji: hafiz Salkanović i muderris Halilović

Održano je treće predavanje Zimske tribine u Janji, u petak 06. januara 2023. godine, u Atik džamiji.

Muderris Nezim-ef. Halilović je govorio o temi iz prakse Allahovog Poslanika te savjeta svome ashabu Ebu Hurejri r.a.. Nadahnuto predavanje uvaženog Muderrisa pratili su prisutni kojih je ovom prilikom bilo iz raznih dijelova naše domovine Bosne i Hercegovine, od Bijeljine, Zvornika i Srebrenice do Vlasenice.

Prisutnima su se obratili i imam džamije Adem-ef. Gutić te sekretar medžlisa Mujaga-ef. Cifrić. Ašere je proučio Omer-ef. Jakupović, a dovu Glavni imam hafiz Omer-ef. Camić.

Podsjećamo da je 23. decembra 2022. godine, održano drugo predavanje tribine na kojem je gost predavač bio hafiz Izet-ef. Salkanović, Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zvornik. Hafiz Salkanović je govorio o džennetskim ljepotama i nagradama koje očekuju iskrene vjernike.

Sljedeće predavanje je planirano za 20. januar na kojem će gost predavač biti hafiz Abdullah-ef. Kapo, profesor u Behram-begovoj medresi.

Predavanja tokom zime će se održavati dva puta mjesečno, petkom poslije jacije namaza u Atik džamiji, a gosti će biti naši cijenjeni alimi i vaizi.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh