Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

23 GODINE OD OSNIVANJA LOGORA U BATKOVIĆU

23 GODINE OD OSNIVANJA LOGORA U BATKOVIĆU

Udruženje Logoraša Bijeljina-Janja, u saradnji sa Savezom logoraša Bosne i Hercegovine i udruženja iz RS i Brčko distrikta, i ove godine 1. aprila organizuje posjetu bivšem logoru Batković kod Bijeljine, a povodom 23 godine od osnivanja logora.

Skupu će prisustvovati logoraši iz Sanskog Mosta, Ključa, Prijedora, Brčkog i drugih mjesta kao i ličnosti iz političkog vrha, Islamske zajednice i lokalne zajednice.

Pozivamo bivše logoraše i mještane Janje i Bijeljine da se u što većem broju odazovu i posjete Batković, mjesto stradanja Bošnjaka i Hrvata.

Autobus polazi iz Janje sa autobuske stanice 01.04.2015. godine u 10:00 sati, a prevoz je besplatan. Kod Mektebskog centra u Bijeljini autobus će biti u 10:20 sati, nakon čega nastavlja ka Batkoviću, gdje u 11:00 sati počinje program obilježavanja 23. godine od osnivanja zloglasnog logora.

Zainteresovani se mogu prijaviti u kancelariji Udruženja logoraša, zanatski centar u Janji, Medžlisu IZ u Bijeljini, u Medžlisu IZ u Janji i kancelariji SDA u Janji.

Kontakt telefon: 065/288-771

Upravni odbor Udruženja logoraša Bijeljina – Janja.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh