Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Allah, d.š., veli: Nema druge nagrade za Mog roba mu'mina kojem Ja usmrtim njegovu voljenu osobu na ovome svijetu - njegovo dijete, pa se on - nadajući se nagradi - strpi na tom gubitku, osim Dženneta.
Hadis bilježi: Buhari

4. Redovna Skupština Medžlisa islamske zajednice Janja

Danas je u prostorijama Omladinskog centra u Janji održana 4. redovna Skupština Medžlisa u ovom sazivu.

Skupštinom je i ove godine predsjedavao g. Bektić Sanel.

Nakon što je Kemal ef. Gutić proučio odlomak iz Kur'ana, pristupilo se prezentovanju i usvajanju izvještaja: Administrativno- pravne službe, Vjersko – prosvjetne službe te je podnešen finansijski izvještaj i planirani budžet za 2018.g.

Izvještaje su podnijeli: Omer ef. Camić – Glavni imam, Medinić Azra – knjigovođa i Predsjednik Medžlisa- H. Husejn Camić. Uz konstruktivne prijedloge, svi izvještaji, kao i planovi su jednoglasno usvojeni.

Možemo reći da je iza nas jedna uspješna godina te se nadamo da će i ova, kao i naredne biti još bolje.

Posebno smo se osvrnuli na aktivnosti koje se tiču unaprjeđenja Vakufa. Članovi skupštine su dali punu podršku za intenzivnije pripreme kako bismo realizovali projekat izgradnje Edukativno -sportskog centra na Staroj Janji, gdje će uz Allahovu pomoć i podršku naših džematlija i Institucija biti smješten Mektebski centar, Obdanište, te tereni za sport i rekreaciju.

M. Cifrić

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh