Prenosi se od Ebu-Mes'uda el-Gaffarija r.a. kaže: Čuo sam Resulullaha s.a.w.s. da kaže: 'Kada bi robovi znali šta je Ramazan, željeli bi da čitava godina bude ramazan'.
(Ibn-Huzejme)

Članovi sekcija Behram-begove medrese u Tuzli , predvođeni profesorom Admirom Muratovićem, u utorak 17. decembra u popodnevnim satima posjetili su Janju, gdje su u haremu Atik čaršijske džamije proučili Fatihu na mezarima Ibrahima, Ejjuba i Osmana.

bbmj2

 

U mektebskim prostorijama Čaršijske džamije razgovarali sa domaćinima, a glavni imami Medžlisa Islamske zajednice Janja i Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, hadži Omer ef. Camić i hadži Samir ef. Camić, gostima su govorili o mektebskoj nastavi, projektima obnove džamija i planovima Islamske zajednice u ovom dijelu BiH.

Gosti iz Tuzle akšam namaz klanjali su u bijeljinskoj Atik sultan Sulejmanovoj džamiji, gdje su se upoznali sa historijom ove džamije koja je Nacionalni spomenik BiH, a potom su se u Mektebskom centru družili sa članovima sekcija Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh