Poslanik s.a.w.s. kaže: Ko pomiluje glavu siročeta – radi Allaha dž.š. – za svaku pomilovanu dlaku će mu se upisati po jedno dobro djelo, a ko se bude na pravi način starao o siročetu ja i on ćemo zajedno biti u džennetu – kao ova dva prsta!

Gradonačelnik Bijeljine upriličio bajramski prijem

Gradonačelnik Bijeljine upriličio bajramski prijem

Povodom Kurban-bajrama Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i Gradska uprava su upriličili tradicionalni prijem za predstavnike Islamske zajednice, nevladine organizacije i političke predstavnike Bošnjaka grada Bijeljina, u nedjelju, 10. jula 2022. godine. Osamnaesti bajramski prijem je održan u svečanoj sali Gradske uprave.

“Samo međusobnim poštovanjem i uvažavajući jedni druge, sa svim sličnostima i razlikama možemo graditi bolju budućnost za sve građane i buduće mlade naraštaje! Bog je jedan kako god ga mi zvali i kada god svjetovne praznike praznovali, a najbitnije od svega je da smo svi Božiji ljudi”, poručio je Gradonačelnik Petrović.

Predstavnici Gradske uprave izrazili su zadovoljstvo zbog druženja sa prijateljima Bošnjacima, a i zbog ukusnog tradicionalnog posluženja.

“Još jednom srećan i berićetan Kurban-bajram, u miru i sreći uvijek proslavljali”, poruka je Gradske uprave Bijeljina.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh