Najviše ljudi koji će ući u džennet bit će zbog bogobojaznosti (takvaluka) i lijepog ahlaka.
(Buharija i drugi muhaddisi)

„Baš hanume“ iz Donjeg Vakufa posjetile Janju

Dana, 28.09.2019 godine, naš Medžlis posjetile su džematlijke iz Donjeg Vakufa. „Baš hanume“ kako sebe nazivaju, došle su u našu Janju, kako bi našim janjanskim hanumama pokazale da nisu same i da nisu zaboravljene u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, da se upoznaju sa Semberskom kulturom i običajima, da našim ženama daju podršku i iskažu duboko poštovanje, za njihov rad, trud i sve što su dosad doživjele, te da se upoznaju i povežu sa našim hanumama zbog moguće dalje saradnje i druženja.

Po samom dolasku u Janju, naše gošće dočekale su vrijedne aktivistice našeg medžlisa, i zajedno su posjetile Atik džamiju i obdanište Vildan. Riječi dobrodošlice, uputila je koordinatorica odjela za brak i porodicu, muallima Azemina Gutić i u kratkim crtama predstavila rad našeg Medžlisa i odjela za brak i porodicu. Muallima Almedina Durgutović je predstavila rad dječijeg obdaništa. Druženje uz muhabet i sohbet je nastavljeno u prostorijama Omladinskog centra, gdje su razmjenjena iskustva o radu i aktivnostima. Prije samog povratka, naše gošće imale su priliku da posjete i Džedid džamiju.

Uz obostrano zadovoljstvo, proveden je jedan divan dan sa hanumama iz Donjeg Vakufa kao i gošćama iz Bijeljine. Bilo je ovo lijepo druženje, nadamo se da će ovakvih susreta u budućnosti biti više.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh