Od Sevbana, radijallahu anhu, da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: Najbolji je dinar onaj dinar kojim čovjek nahrani svoju djecu, i dinar kojim hrani svog konja pripremajući ga na Allahovom putu, i dinar koji čovjek potroši na svoje prijatelje na Allahovu putu.
(Muslim)

Bišanović Faruk i Zejna počastili polaznike mekteba i igraonice Vildan u Janji

Bišanović Faruk i Zejna počastili polaznike mekteba i igraonice Vildan u Janji

Bijeljinac Faruk Bišanović i njegova supruga Zejna, koji žive i rade u Austriji, ovih dana posjetili su medžlise Islamske zajednice u Janji i Bijeljini, te prigodnim hedijama počastili naše polaznike.
Faruk Bišanović je sin čuvenog bijeljinskog krojača Mensura Bišanovića, a u razgovoru sa janjanskim imamima iskazao je svoj nijjet da obraduje hedijom i novčanim iznosom sve polaznike mekteba i mekteba za predškolski uzrast u Janji i Bijeljini, što je i učinio.

Faruk kaže da je mu je drago što je sve tako dobro organizovano i što djeca imaju mogućnost da uče o svojoj vjeri, tradiciji, kulturi i historiji svoje Domovine. Zbog svega toga, veli, poželio je da svu djecu obraduje finim hedijama. Molimo Uzvišenog Allaha da našem Faruku oprosti grijehe i ukabuli njegova dobra djela. Molimo Ga da ga nagradi onako kako je u Kur'anu rekao: “One koji troše imetke svoje na Allahovom putu, a onda ono što potroše ne poprate prigovaranjem i uvredama, čeka nagrada u Gospodara njihova, – ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati”. Amin!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh