Jedan ashab je spravio hranu i pozvao Poslanika s.a.v.s. i ashabe. Nakon što je iznijeo hranu pred goste, jedan od njih se izmakao. Poslanik ga je upitao šta mu je, a on je odgovorio: Ja postim. Poslanik mu reče: Tvoj brat se potrudio i napravio hranu a ti kažeš: 'Ja postim'. Nego ti jedi sada, a posti drugi dan za ovaj današnji.

Bišanović Faruk i Zejna počastili polaznike mekteba i igraonice Vildan u Janji

Bišanović Faruk i Zejna počastili polaznike mekteba i igraonice Vildan u Janji

Bijeljinac Faruk Bišanović i njegova supruga Zejna, koji žive i rade u Austriji, ovih dana posjetili su medžlise Islamske zajednice u Janji i Bijeljini, te prigodnim hedijama počastili naše polaznike.
Faruk Bišanović je sin čuvenog bijeljinskog krojača Mensura Bišanovića, a u razgovoru sa janjanskim imamima iskazao je svoj nijjet da obraduje hedijom i novčanim iznosom sve polaznike mekteba i mekteba za predškolski uzrast u Janji i Bijeljini, što je i učinio.

Faruk kaže da je mu je drago što je sve tako dobro organizovano i što djeca imaju mogućnost da uče o svojoj vjeri, tradiciji, kulturi i historiji svoje Domovine. Zbog svega toga, veli, poželio je da svu djecu obraduje finim hedijama. Molimo Uzvišenog Allaha da našem Faruku oprosti grijehe i ukabuli njegova dobra djela. Molimo Ga da ga nagradi onako kako je u Kur'anu rekao: “One koji troše imetke svoje na Allahovom putu, a onda ono što potroše ne poprate prigovaranjem i uvredama, čeka nagrada u Gospodara njihova, – ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati”. Amin!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh