Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Članovi izbornog tijela sa područja Muftiluka tuzlanskog za reisu-l-ulemu kandidrali dr. Husein-ef. Kavazovića

Konsultacije u vezi s evidentiranjem kandidata za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održane su 6. septembra 2019. godine u Tuzli.
Konsulatcijama su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, sabornici sa područja Muftiluka tuzlanskog, direktori ustanova Islamske zajednice, te glavni imami i predsjednici izvršnih odbora medžlisa.
Sastankom je predsjedavao član Komisije za evidentiranje kandidata za reisu-l-ulemu sa izbornog okruga Tuzla akademik Enver Zerem.
Na osnovu zajedničkog stava, kao kandidat za reisu-l-ulemu izbornog okruga Tuzle predložen je dr. Husein-ef. Kavazović.
Sudionici konsultacija su, između ostalog, istakli da je Husein-ef. Kavazović obavljajući dužnost reisu-l-uleme u proteklih sedam godina iznimno predano i odlučno radio na reformi organizacije i djelovanja Islamske zajednice, čiji su rezultati vidljivi na svim njenim nivoima. Islamska zajednica je u ovom periodu učinila i značajan iskorak u sistemskoj i kontinuiranoj brizi o povratničkim džematima. Svojim mudrim i odmjerenim pristupom dr. Husein-ef. Kavazović je istrajno radio na izgradnji dobrog ugleda Zajednice u zemlji i svijetu i podsticao razvoj svih njenih potencijala kako bi u svojoj misiji bila što uspješnija.

muftijstvotz.ba
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh