Jedan ashab je spravio hranu i pozvao Poslanika s.a.v.s. i ashabe. Nakon što je iznijeo hranu pred goste, jedan od njih se izmakao. Poslanik ga je upitao šta mu je, a on je odgovorio: Ja postim. Poslanik mu reče: Tvoj brat se potrudio i napravio hranu a ti kažeš: 'Ja postim'. Nego ti jedi sada, a posti drugi dan za ovaj današnji.

Dan nezavisnosti u Vildanu

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Mekteb za predškolski uzrast/Igraonicu Vildan, koja djeluje pri Medžlisu Islamske zajednice Janja, posjetio je glavni imam MIZ Janja, hafiz Omer ef. Camić sa svojim pomoćnikom Gutić Kemal ef..

Polaznicima igraonice podjeljene su zastavice naše domovine a oni su sa svojim muallimama kroz kreativnu radionicu obilježili Dan nezavisnosti. Treba istaknuti značaj ovakvih ustanova u manjem entitetu Bosne i Hercegovine jer će ova dječica izrasti u ljude koji će na bedemima domovine od malih nogu imati usađen osjećaj pripadnosti domovini i ljubavi prema jednoj i jedinoj Bosni i Hercegovini. Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh