Najgore što se može naći kod čovjeka jeste škrtost zbog pohlepe i strah bez razloga.
(Buharija i Ebu Dawud)

Delegacija Rijaseta posjetila Mešihat IZ u Srbiji

Delegacija Rijaseta posjetila Mešihat IZ u Srbiji

Delegacija Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini predvođena direktorom Uprave za vjerske poslove mr. Nusretom Abdibegovićem, boravi u trodnevnoj posjeti Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji.

Posjeta Medžlisu IZ u Subotica

Prvog dana boravka (petak, 27.03.2015.) delegacija je u društvu domaćina, predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji muftije dr. Mevlud-ef. Dudića, posjetila Medžlis IZ-e u Subotici, gdje su se susreli i razgovarali sa predsjednikom i glavnim imamo ovog medžlisa h. Ibazerom Uzeirijem i Selmom-ef. Drekovićem, nakon kojeg su u subotičkoj džamiji klanjali džumu, koju je predvodio i hutbu održao mr. Nusret-ef. Abdibegović.
skupina 1
On je iskorisitio priliku i prenio selame od Reisu-l-uleme i zahvalio se domaćinu muftiji dr. Dudiću koji je organizirao posjetu, predstavnicima džemata na gostoprimstvu, posebno se osvrnuvši na značaj džemata u očuvanju islama na ovim prostorima.

Tokom daljeg boravka, delegacija će u društvu domaćina, obići i ostale medžlise Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Posjeta Medžlisu IZ Novi Pazar

U okviru višednevne posjete Islamskoj zajednici u Srbiji i predsjedniku Mešihata muftiji dr. Mevldu ef. Dudiću, delegacija Rijaseta IZ-e u BiH na čelu sa direktorom Uprave za vjerske poslove Nusret ef. Abdibegovićem, u nedjelju 29.03.2015. godine, posjetila je Medžlis IZ-e Novi Pazar.

Tom prilikom, predsjednik Medžlisa dr. Enver ef. Gicić i novopazarski glavni imam Asmir ef. Crnovršanin upoznali su goste sa strukturom i aktivnostima najvećeg medžlisa na području Islamske zajednice, konstatujući njegovu ekspanziju u zadnje dvije decenije na vjerskom, infrastrukturom i organizacionom planu.
SONY DSC
Nusret ef. Abdibegović, izrazivši zadovoljstvo viđenim u toku svoje posjete, obećao je da će sa pozicije Uprave za vjerske poslove koju vodi pružiti maksimalnu pomoć u radu ovom i drugim medžlisima na području Islamske zajednice u Srbiji.

Nakon posjete Novom Pazaru, delegacija Rijaseta istoga dana planira posjetu Medžlisu IZ-e Tutin, a sutradan i ostalim medžlisama Muftijstva sandžačkog.

(www.islamskazajednica.org)

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh