Jak je vjernik bolji i Allahu draži od slabog vjernika.
(Muslim)

Dvije priče iz Janje: Pomozi i ne očekuj ništa zauzvrat!

Dvije priče iz Janje: Pomozi i ne očekuj ništa zauzvrat!

Pomozi i ne očekuj ništa zauzvrat

Svi smo svjesni da živimo u vremenu sa poremećenim određenim vrijednostima, te potrebom da pozitivne priče i događaje jednostavno moramo posebno istaknuti!

Prenosimo vam dvije Priče iz Janje ovih dana

Priča prva

Na Skupštini Medžlisa Islamske zajednice Janja je usvojen zaključak, kao dio plana rada u 2020. godini, da se nabavi još jedan profesionalni trimer za košenje i održavanje harema. Zaključkom su odobrena sredstva koja nisu bila dovoljna za nabavku mašine kakvu smo stvarno željeli, jer se ispostavilo da je planirani trimer ipak nešto skuplji. Naravno, za ovo su znali samo neki uposlenici Medžlisa.

Onda se desila situacija, koja je razlogom da sve ovo pišemo i objavimo:

Na e-mail Medžlisa se samoinicijativno javio izvijesni gospodin H.D. sa željom da donira određena sredstva za Održavanje harema – mezarja.

Odlučili smo da uplaćena sredstva usmjerimo za ovu namjenu, te smo kontaktirali donatora kako bi nam rekao neke podatke o sebi. Želio je ostati anoniman, uz želju da i ubuduće učestvuje u hairli akcijama i samo rekao: „Kada sam bio mali, dolazio bih na harem Panjevi u Janji. Želim dati svoj doprinos u održavanju tog harema -mezarja. Tu je ukopana moja rodbina sa majčine strane“

Priča druga

Praktični iftari

Mještanima u Janji je poznato da se na mnoge akcije odaziva gospodin Milenko Stevanović, vlasnik firme „Steco centar“. Milenko se posebno istakao svojim doprinosom u finansiranju FK „Podrinje“ Janja, ali se uključio i u akciju „Praktični iftari“, koju realizira organizacija „Help others“ iz Salzburga uz pomoć aktivista iz Janje. Organizacija „Help others“, Fond solidarnosti „Hasna“ i volonteri pripremljene iftare dostavljaju na adresu postača u Janji.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh